Utflykt på Berlins vattenvägar

Vid vår fotbollsresa till Berlin 2016 gjorde Peter och jag även en rundtur med båt på Berlins fantastiska vattendrag.
Fotbollsvideon kan du se här.

Detta besök var mycket intressant för mig, då jag aldrig tidigare har kunnat besöka denna sida som låg i f.d. Östberlin.
Dessa fina byggnader beboddes av partiets ledare, men nu är de flesta fastigheterna i privata händer. Den sista bilden visar Strandbad Wannsee, där jag ofta badade. Badplatsen låg i Västberlin. Gränsen mot Östberlin gick genom mitten av sjön. Jag har tyvärr även ett dåligt minne från Strandbad Wannsee. När jag och min kompis paddlade i sjön blev vi överraskade av en storm, som blåste oss mot östsidan mittemot. Vi blev beskjuten av Folkpoliserna från öst, men vi klarade oss och kunde helt utmattat paddla hem utan att har blivit skadade.