Kinnekulle 2015

Det är ett litet helvete att plötsligt vara utan en Grand Danois. Man blir inte bara av med älskade hund utan även med en viktig social bit när man har haft en Grand Danois under ca. 40 år. Jag kunde finna en lösning på problemet. Aannika Olausson hade fått uppdraget att arrangera en färgutställning i det västra området och valet föll på Kinnekulle Camping. En jättefin utställningsplats.

Annika jobbade hårt. Hon ringde mig för att tigga pengar för köp av uppfödarrosetter som skulleföräras de vinnande BIR/BIM hundarna. Det blev ett ja från min sida. Kennel Boarhunters sponsrade en BIR rosett till den bästa Grand Danois och ett evigt vandrande VP, som är en täljat Grand Danois figur. Jag fick reda på att tex. Beaugrandes, Grande Negro, Kingsize, Lloyd Willner, Banderilla, Dane Garden, Carnicon och Le Grandz hade sponsrad rosetter. Jag känner Inga-Lill och Annika sedan jättelänge och tanken föddes att kunna vara med i Kinnekulle. Efter att ha googlat på Kinnekulle Camping fattade Christina och jag beslutet att vara med och ställa hund. Det var bara ett litet problem. Vi hade ingen Grand Danois längre! Vanja var borta. Plan B sattes igång. Ett telefonsamtal med Pär Franzen löste problemet. Jag fick låna Vanjas dotter Xyra som nu hade hunnit bli nästan 8 år gammal. Tre dagar till veteranåldern. Jag fick låna Xyra en gång innan när vi var i Norberg. Det gick mycket bra för oss där.

På fredag den 5.6.2015 körde jag till Svedala och hämtade Xyra med tillbehör. Efter hemkomsten till oss, sammanstrålade vi med Birgitta Lövgren. Vi bytte bil, packade in sakerna och gav oss iväg mot Kinnekulle. Vi nådde målet vid 16 tiden och togs emot av ett glatt gäng GD ägare. Inga-Lill Andersson, Annika och Tobias Olausson och Lotta med dottern Lizette med hennes kompis, Katrin Hurny och Patrik Nygren. Vi var ett trevligt gäng på 11 personer och 9 Grandisar. Gittan och jag bodde i en stuga på 15 m2, endast 20 meter från stranden. Utställningsringen var belägen 20 meter bakom stugorna. Mycket praktiskt.

 

Efter en snabb fika som vi blev inbjudna till deltog vi i arbetet med att få allt på plats till lördagens hundutställning. Vi satte upp Birgittas tält och även domartältet. Allt skulle vara klart till lördag. Conny Hansson från styrelsen anlände och vi skulle grilla lite, men vi upptäckte att vi hade glömt tändvätskan. Lizette och jag försökte att genom användning av stigfinnarpraktik skapa glöd i grillarna. Efter många brända servietter, små grenar och ett djäkla svärande kom det plötsligt fram några personer med engångsgrillar, ihop med den övriga glöden gjorde det möjlig att grilla våra korvar. Korvarna blev jättegoda och försvann på ett nix. Vi hade en trevlig kväll. Efter vi hade druckit upp kaffet blev det lite ringträning som jag höll i. Jag förklarade vad en hund och dess förare absolut måste kunna innan man kan förväntar några framgångar i utställningsringen. En utställningshund är precis som en fullfjädrat elitidrottsman. Den måste träna och åter träna. Jag använde Xyra som modell och därefter gick vi genom de olika momenten som domaren tittar på med varje enskilt hund. Efter lite snack om alltmöjligt checkade vi in för att kunna vara pigg på lördag.

På morgonen kom ordförande Peter Kihlgren med ett följe och även utställare började droppa in. Det var 30 hundar som var anmälda. Birgitta Lövgren  var den officiella kommissarien på utställningen och hon fungerade även som ringsekreterare. Jag hade det stora nöjet att hälsar även ringsekreterare Helena Johansson (Carina Nilssons syster som jag inte kände igen) och vår domare John John Johansson, (som jag kände genom utställning i Visseltofta), hjärtlig välkommen till Kinnekulle och SGDKs utställning. Det gick mycket bra för “Shaggy”, Boarhunters Borrow  Your Bed, en hane, ägd av Annika. Han blev BIR 1 och vann vårt vandringspris, en täljad Grand Danois och vår kennelrosett. Shaggy ställdes även ut i Tyskland med framgång. Exellent 1, CERT, VDH CERT och CACIB, BIM,
Vid pennan: Norbert Schaub