Smarta Bonnie Blue

Det finns många människor som har den uppfattning att en hund inte är särskilt smart. Man kan visserligen få en hund till att lyda order, men en hund kan inte på problemlösningar själv, tycker dessa människor. Då vill jag härmed säga att dessa personer är helt fel på det. Jag kan nämna ett exempel på en smart plan, som vår Grand Danois tik Bonnie Blue har kommit på alldeles själv. När vi bodde i Staffanstorp, Önsvala, i en fd. lanthandelsfastighet, hände detta:

Våra hundar som fanns inne i huset hade sina mat- och vattenskålar  i vårt stora kök. När vattnet var slut och hundarna var törstiga krafsade dom på sina respektive vattenskålar för att få nytt vatten. Men så gjorde inte Bonnie. Hon använde sin plan som hon har utvecklat för att dricka vatten när hon ville. När dricksvattnet var slut i skålen och hon var törstig sprang hon från köket genom vår ganska långa hall till vår toalett som låg i vinkelbyggnaden. Dörren till toaletten var alltid på glänt så att hon kunde öppna och kommer in till toaletten. Väl inne i på toaletten lyfte hon upp toalettlocket upp med sin nos och släppte ner den. Det blev ett ljud som man kunde höra i köket och i övriga huset. Bonnie kom på att när hon slå Toalettlocket några gånger så kom det någon som undrade vad hon höll på med. Jag gick ut och till toaletten och öppnade vattenkranen. Då slickade hon direkt det färska friska vattnet. Detta utvecklade hon mera.

Bonnie Blue kunde ännu bättre. Hon klapprade med Toalettlocket. Aha, tänkte jag. Bonnie är törstig. När Bonnie hörde att tex, jag var på väg till henne till toaletten i hallen, ungefär i mitten, sprang hon ut i hög hastighet förbi mig rätt in i köket och stal ett par korvar från matbordet. De var uppätna när jag kom tillbaka till köket.

Det var en verkligen en väl genomtänkt plan med flera beslut som Bonnie hade gjort.